Omgevingsrecht/publiekrecht voor de vastgoedsector Editie 2… – Nederland


Omgevingsrecht/publiekrecht voor de vastgoedsector Editie 2014-2015
E. Alders
9789012393607

. Conditie: Als nieuw. Editie: 1. Jaar: 2014. Taal: Nederlands.

Publiekrecht is een ruim begrip. Het omvat een heel scala aan onder meer staatsrecht, bestuursrecht en een omvangrijk aantal
omgevingsrechtelijke wetten waarin de overheid – vaak via allerlei vergunningstelsels – sturing geeft aan de maatschappij.
In dit boek komt het deel van het publiekrecht aan bod dat in het bijzonder van belang is voor de vastgoedsector. Deze wetgeving is nogal eens aan verandering onderhevig, waardoor ook dit jaar er voor is gekozen om een bijgewerkte versie uit te brengen.
Het omgevingsrecht maakt een belangrijk deel uit van het publiekrecht en al hetgeen onder het omgevingsrecht valt, komt in dit boek uitgebreid aan de orde. Daardoor is het boek zeer geschikt voor een brede groep lezers: niet alleen voor degenen die werkzaam zijn in de vastgoedwereld maar iedereen die zich wil verdiepen in het omgevingsrecht dat met name het bouwrecht, het ruimtelijke-ordeningsrecht, het milieurecht en het monumentenrecht omvat.
Omgevingsrecht/Publiekrecht voor de vastgoedsector is ooit opgezet als studieboek voor de opleiding van het vak publiekrecht voor het
SVMNIVO-examen. Het is daarna uitgebreid met andere onderwerpen, en er heeft een stevige verdieping plaatsgevonden met onder meer verwijzingen naar uitspraken in de jurisprudentie en met een consequente verwijzing naar relevante wetsartikelen. Het is daardoor uitgegroeid tot een studieboek en naslagwerk waarin diep wordt ingegaan op de materie, zonder daarbij te verzanden in details. De jarenlange ervaring van de auteur in zowel het onderwijs als in de dagelijkse praktijk van het bestuursrecht heeft geleid tot een boek waarin is gedacht aan zowel volledigheid als overzichtelijkheid, waarbij de leesbaarheid en logica van de opbouw steeds voorop hebben gestaan. De lezer raakt gaandeweg bekend met het ‘juridische denken’ en raakt vertrouwd met het omgaan met wetboeken en het zelf kunnen vinden van artikelen daarin.

Supersnel je boeken verkopen? Download de Boekenbalie App. We kopen studieboeken, kinderboeken en leesboeken.

Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn. Al onze boeken worden verzonden, ook binnen Rotterdam. Voor 15 uur besteld, is dezelfde dag verzonden Alle bestellingen worden stevig verpakt.

SPECIFICATIES:

 ● Conditie: Zo goed als nieuw
 ● EAN (artikelcode): 9789012393607
 ● ISBN (artikel code): 9789012393607
 ● Levering: Verzenden
 ● Merk: E. Alders
 ● Primaire Auteur: E. Alders
 ● SKU (eigen artikel code): 720900201

Bekijk de website van de adverteerderSource link