De Houthalers – De Vergeten Kinderen Van De Hongerwinter te Koop Aangeboden op Tweedehands.net


Paperback, uitgave 2011, 155 blz. Kaft heeft zeer lichte gebruikssporen; verder in goede en nette staat. Verzendkosten Nederland (4,10 euro) zijn voor de koper. (Verzendkosten België 7 euro)[662]

Dit boek gaat over de dagelijkse beslommeringen van een groepje Houthalers die tot het bittere einde meermalen per week vanuit de Haagse Transvaalwijk naar het Spergebied Scheveningen trok. Ondervoed, hongerig, in kleren tot op de draad versleten. Stadskinderen die op klompen moesten leren lopen in een stad ide in nagenoeg middeleeuwse leefomstandigheden was teruggevallen. Zonder gas, licht, verwarming en de eerste levensbehoeften, en waar het huisvuil niet meer werd opgehaald. Het boek gaat ondanks de ellende waarin ze opgroeiden ook over hun ontwakende seksualiteit. Over de verstoorde verhoudingen tussen deze veel te vroeg volwassen geworden kinderen en hun ouders. Verhoudingen die veelal nooit meer echt herstelden, mede omdat volwassenen na de oorlog meenden dat men de jeugd weer als kinderen diende te benaderen.

Verzendkosten bij meerdere boeken:
– Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4,10 euro verzendkosten (België 7 euro). Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
– Passen de boeken niet meer in één envelop, dan zijn de verzendkosten 5,75 euro = pakketpost (België 9,50 euro). Max. 20 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

Reageer nu!Source link